dissabte, 7 de gener del 2012

El final del bloc.

Aquest bloc, és va obrir fa uns quants mesos, per anar posant tot el que anàvem treballant durant el curs a la classe de GTIC i COED.
A partir d'ara ja no farem més classes, degut a que el semestre ja s'ha acabat, però espero que el que he anat posant us pugui anar bé algun dia.
Aquest bloc, us pot ajudar alhora de practicar o realitzar treballs amb programes informàtics.

Espero que el pugueu aprofitar!!
Moltes gràcies.
Núria Capellas i Casabayó.

Treball Identitat & Territori


Ken Robinson.

Aquest vídeo l'hem vist a COED, aquest tracta sobre que els nens perden la seva creativitat i la capacitat de innovació.
Aquesta conferència està feta per Ken Robinson, el qual tamb´podem veure que és un molt bon comunicador, per la manera d'expressar-se, de gesticular, de fer alguna anècdota de tant en tant...

SlideShare.

SlideShare: és un lloc web, que permet a l'usuari la possibilitat de pujar i compartir en públic o en privat presentacions de diapositives en PowerPiont, documents en word, OpenOffice, PDF, porta-folis. El servei és gratuït, els usuaris poder registrar-se o inclús poden fer-ho amb el registre de la seva conta de Facebook.TutorialSlideshare

Llicències

Les llicències d'ús són contractes privats entre els propietaris o productors d'una obra i la persona usuària o subscriptora de l'obra.
Ha classe hem treballat tres tipus diferents de llicències d'ús:
 · Copyright.
 · Creative Commons.
 · Copyleft.

Delicious

Manual De Del.Icio.Us
View more presentations from Eugenio Theran

Delicious, és un servei de gestió d'adreces d'interès socials a través del web. Permet pujar a la xarxa les adreces d'interès, que clàssicament s'emmagatzemaven des del navegador localment a l'ordinador, de manera que són consultades a través d'Internet i no només en local. També en facilita la categorització amb paraules clau (etiquetes), fet que n'agilitza la localització. Però no tant sols permet agrupar-les i etiquetar-les, sinó també compartir-les amb altres usuaris del servei i així conèixer qui (i quanta gent) ha desat un determinat enllaç.

Les webs en l'àmbit educatiu.

Avui a classe, hem vist dues webs molt interessants vinculades en el tema d'educació.
http://www.edu365.cat/
http://www.xtec.cat/
Aquestes dos són les webs que hem treballat, dintre d'elles podreu trobar tot d'activitats per fer amb els infants i propostes molt divertides.

A classe també hem tingut que explicar per parelles un enllaç d'aquestes pàgines que ens sembles interessant, la Marcel·la i jo hem triat el tema de Zona Clic.
Zona Clic: és un conjunt d'aplicacions informàtiques que serveixen per realitzar activitats educatives.
· Les activitats: estan dividides per projectes. són creades per educadors i educadores de diversos paisos, per tant, podem trobar les activitats amb 18 llengues diferents.  també podem trobar diferents àrees com ara matemàtiques, educació física, música, plàstica...
Aquí us deixo l'enllaç, per si esteu interesats en jugar una miqueta o en donar-li un cop d'ull per treure més informació.   http://clic.xtec.cat/ca/index.htm

Power Point

Com seria un bon Power Point?
· Sempre primer fondo blanc i lletres negres.
· Per destacar: fons negre i lletres blanques.
· El color negre es fa servir poc, perquè és trist i cansa la vista.
· El Power Point que fa servir el mestre per explicar, no es pot fer servir per estudiar, si es pugés fer servir per esttudiar no seria un bon Power.

Hi ha diferents tipus de Power Piont:
· el d'ús tradicional.
· el d'interacció amb el grup.
· el de fes un clic (insertar, insertar acción, hiperbinculo a diapositiva 2 i per tornar a la diapositiva 1 el mateix.)

dijous, 5 de gener del 2012

Google docs

És un programa gratuït basat en web que ens pot ajudar en la creació de documents que seran compartits per tots els components del grup on finalment es publicaran a la Xarxa.
També facilita les interaccions entre els components i l'intercanvi d'idees.
Què podem crear a google docs?
- Documents.
- Presentació.
- Full de càlcul.
- Formulari.
- Dibuix.
- Table (beta).
- Col·lecció.

Aquest vídeo que hi ha a continuació us explica quins beneficis hi ha al utilitzar el google docs.

Canal RSS

El canal RSS (Really Syndication) és una forma molt senzilla perquè puguis rebre directament al teu ordinador o a una pàgina web "a través d'un lector RSS" informació actualitzada de les teves pàgines web preferides, sense necessitat de visitar-les una per una.
Aquesta informació s'actualitza automàticament.
Per rebre notícies d'una pàgina, aquesta haurà de tindre disponible el canal RSS.
L'avantatge d'aquest canal és l'agilitat, ja que és fa innecessari haver de descarregar imatges i altres elements de la web, descarregant-ne només els titulars.


Twitter

Twitter és un servei de microblogging que permet als seus usuaris enviar i llegir missatges de text d'una longitud màxima de 140 caràcters.
Aquestes actualitzacions es mostren en la pàgina de perfil de l'usuari, i són també enviades de forma immediata a altres usuaris que han triat l'opció de rebre-les. L'usuari original pot restringir el seguiment d'aquests missatges només per part dels membres del seu cercle d'amics, o permetre el seu accés a tots els usuaris, que és l'opció per defecte.
Els usuaris poden rebre les actualitzacions des de la pàgina del Twitter, mitjançant missatgeria instantània, SMS, RSS i correu electrònic. Es calcula que es publiquen uns 130 milions de piulades al dia. 

LLIBRE: vídeo y educación.

Hemisferi dret

  • Controla la part esquerra del cos.
  • Reconeixement del rostre.
  • Emocional, intuïtiu, creatiu i sintètic.
  • Funcions espacials no verbals.
  • Dimensions artístiques.
  • Espiritual, receptiu.
  • Distingeix formes.
  • Reconstrucció mental de conjunts a partir de fragments.
o   Mirar una imatge: operació sintètica i global. (les impressions que tens al veure un quadre, un gratacel...)
o   Llenguatge audiovisual: comunica les idees a travès de les emocions.
o   M. Eisenstein: “el cine opera de la imagen a la emoción y de la emoción a la idea”.

Hemisferi esquerra

  • Controla la part dreta del cos.
  • Funcions de lectura, escriptura, càlcul, aritmètica,  lògica i classificació.
  • Funcions del llenguatge i abstracció.
o   Lectura d’un llibre: operació analítica.
o   Llegint un llibre realitzem dues anàlisis: - Gramàtica. – Lògica.










SEMPRE HEM D’EDUCAR DES DE ELS DOS HEMISFERIS.


Nosaltres ens vam centrar amb el capítol 1, ja que tracta sobre el llenguatge audiovisual, on ens ajuda a comprendre millor el món que vivim i sobretot el món de l’escola d’avui en dia.

Programari lliure

El programari lliure, és el programari que pot ser usat, estudiat i modificat sense restriccions, i que pot ser copiat i redistribuït bé en una versió modificada o sense modificar sense cap restricció, o bé amb unes restriccions mínimes per garantir que els futurs destinataris també tindran aquests drets.
En general, es pot dir que un programari és lliure si permet les quatre llibertats definides per la Free Software Foundation:
· La llibertat d’executar el programa per qualsevol propòsit.
· La llibertat de veure com funciona el programa i adaptar-lo a les necessitats pròpies. L’accés al codi font és un requisit.
· La llibertat de redistribuir còpies.
· La llibertat de millorar el programa i de distribuir-lo de nou amb les millores realitzades, per tal que tota la comunitat se’n pugui beneficiar. L’accés al codi font és un requisit.
No s’ha de confondre amb el programari gratuït, que inclou en algunes ocasions el seu codi font, encara que no sigui lliure, a diferència del programari lliure, ja que no se’ns asseguren els drets a la modificació i redistribució del programa.


LLIBRE: Usos educatius dels blogs.



Gestió de la Informació i TIC: Usos educatius dels Blogs. Recursos, orientacions ...: Llibre que tracta, des d'un punt de vista educatiu els blocs. Balagué Puxan, F., & Zayas, F. (2008). Usos educatius dels blogs : Re...

Interactivitat



Aquest vídeo ens explica que abans els ordinadors només és feien servir er fer càlculs, actualment això no és així i els fem servir per moltes altres coses, com ara per exemple el tema de la comunicació i la interactivitat.
D’aquest vídeo cal destacar persones com ara:
V. Bush: és l’impulsador d’aquesta idea, ja que volia que una màquina pogués arribar a operar com una ment humana.
T. Nelson:
- Hipertext à consisteix en un conjunt de pàgines que s’enllacen entre elles i formen una xarxa.
- Hipermèdia à funciona per mitjà d’enllaços i inclou imatges, text i sons.
Douglas Englebart: Els programaris interactius i el ratolí. 


Edu3.cat